Bolquers de tela

L’ús dels bolquers de roba al nostre país s’està convertint en un moviment a l’alça i cada cop són més les famílies que descobreixen les seves avantatges a nivell ecològic, econòmic i en la salut de la pell dels nostres nadons.

Tot i això, encara hi ha molta gent que quan sent a parlar de bolquers reutilitzables pensa en gases que s’han de bullir, taques que s’han de fregar i materials poc vistosos…  Res més lluny de la realitat!!!

Avui en dia els bolquers de roba han incorporat tota una sèrie de materials nous: cànem, bambú, microfibra, PUL (poliuretà laminat)…, han afegit al seu disseny gomes elàstiques tant en cintura com en contorn de cuixes, fins i tot tenen tancaments amb velcro…i sí, s’han de rentar, però com una peça més de roba, la feina la fa la rentadora.

Quins sistemes hi ha?

Tots els bolquers necessiten dos components: una part absorbent + una part impermeable.   A partir d’aquí trobem diferents sistemes en funció de com són aquests dos components (Clica la imatge per a veure-la ampliada).

A) Bolquer tot en un (TE1):

La part absorbent i la part impermeable estan completament cosides, són els més semblants als bolquers d’un sol ús.  Tenen l’inconvenient que al ser d’una sola peça triguem més en secar-se.  No obstant, hi ha marques que han millorat el temps de secat cosint l’absorbent només en un extrem.

  • Simplex.
  • Real Easy.

b) Bolquer tot en dos (TE2):

També es coloca d’una sola peça, però els absorbents van enganxats mitjançant xecs, i es poden desenganxar a l’hora d’estendre’ls per reduir el temps de secat.

  • Bitti Tutto.

c) Bolquer de butxaca:

Els bolquers farcibles o de butxaca són realment uns bolquers del tipus tot en un, la diferència està en que l’absorbent/insertable es col·loca a dintre d’una butxaca abans de posar-lo.  La capa exterior impermeable (de PUL o minky) i la capa interior (pot ser de materials naturals o bé sintètics amb efecte sempre-sec) estan cosides entre sí, deixant una butxaca oberta per on es col·loca l’absorbent o insertable que retindrà tots els líquids.

  • Econappi.
  • Wonderoos.

d) Dues peces:

La part absorbent (ajustat, gasa..) i l’impermeable (cobertor de PUL, de polar, de llana) estan separades i són independents.  És un sistema molt econòmic, sobretot per a nounats que necessiten canvis molt freqüents.   Necessitareu menys cobertors que bolquers absorbents, doncs aquests sequen molt de pressa i no cal posar-los a rentar en cada canvi de bolquer.  També és un sistema ideal per a les nits, doncs la seva capacitat d’absorció és considerable.

Quin triar?

Cada sistema té els seus avantatges i inconvenients, cada família ha de trobar el seu sistema idoni, i fins i tot hi ha famílies que els combinen, en funció de la situació.  Trobar el sistema que més us convingui dependrà de diversos factors: l’edat del nadó, el nombre de canvis de bolquer diaris, on passa el dia, quins són els seus cuidadors, quin és el pressupost econòmic amb el que compteu, si els rentareu amb la resta de roba o sols, etc.

Quants bolquers necessitaré?

El que hem de tenir en compte és que necessitarem el nombre de bolquers que ens garanteixi la seva disponibilitat fins que haguem rentat i eixugat una altra rentadora, i això dependrà de diversos factors: el nombre de canvis de bolquers diaris variarà en funció de l’edat del nadó; la freqüència amb la que posem rentadores; si volem barrejar o no els bolquers amb la resta de la bugada; el temps d’assecat també variarà en funció de si estenem a l’aire lliure, del tipus de bolquer que fem servir, de si tenim assecadora, etc.
No obstant, com a a número orientatiu podríem dir que uns 10-12 bolquers a l’estiu, i uns 15-18 a l’hivern.

Per on començar?

Quan encara no sabem quins bolquers de tela ens aniran millor, pot ser útil provar-ne diferents tipus o marques.  Cada nadó és diferent i cada mare també té gustos diferents, per això no existeix una norma fixa que et digui quin és el millor bolquer.    A més, la majoria de famílies que fem servir aquests bolquers anem alternant diversos tipus.

Una bona opció seria començar amb un pack de prova que ofereixen diferents productes, englobant una mica de cada categoria: per exemple un tot en un, un de butxaca de la talla del teu nadó i/o de talla única, dos ajustats de diferents models, dos cobertors, diferents absorbents/insertables… Després de provar, et pots fer una idea de què et funcionarà millor i comprar-ne més quantitat

No dubteu en posar-vos en contacte amb mi si necessiteu més informació o aclarir dubtes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: