Higiene Femenina

LES COPES MENSTRUALS

Una copa menstrual és el mètode més higiènic, econòmic, sa i ecològic que es pot utilitzar durant la menstruació.  Es tracta d’un dispositiu reutilitzable i flexible que es col·loca dins de la vagina.  Es doblega per introduir-la i un cop col·locada, va “emmagatzemant” el flux menstrual (sense absorbir com els tampons).  Igual que faríem amb una compresa o tampó de cel·lulosa, cada poques hores s’ha de canviar, però no necessitarem una nova copa, ja que és reutilitzable.  Amb una senzilla operació s’extrau, es buida el contingut, s’esbandeix i es torna a posar.

Avantatges de la copa menstrual

Al contrari del que passa amb els tampons, amb la copa, la mucosa de la vagina no s’asseca perquè no és absorbent.  Per aquest mateix motiu no té efectes negatius sobre la flora vaginal.  Les copes menstruals no han estat relacionades amb la síndrome de xoc tòxic.

La copa no deixa restes de fibres tèxtils a la vagina i és adequada per a tot tipus de flux menstrual. 

Una dona gasta aproximadament 10.000 compreses higièniques o tampons en els seus anys fèrtils.  La copa es pot utilitzar durant 5-10 anys i a llarg termini és significativament més econòmica que altres productes menstruals.

Les copes menstruals recullen  (depenent de la talla escollida) considerablement més sang que tampons o compreses.

No es necessari l’ús de tampons o compreses substitutives.

Dones amb propensió a infeccions vaginals, fúngiques, al·lèrgies o amb la mucosa vaginal sensible poden protegir-la amb la copa menstrual.

La copa és el producte menstrual més ecològic, es reutilitza durant anys, no cal comprar un paquet cada mes, ni es rebutja sistemàticament.

SALVA-SLIPS DE TELA

Alternativa ecològica i natural als salva-slips d’un sol ús, sense plàstics i completament transpirables. Respectuosos amb el nostre cos i amb el medi ambient. 
Realitzats artesanalment amb un exterior decoratiu 100% cotó, nucli absorbent de bambú-cotó i interior de franela o minky. També en versió tanga.
Són adequats com a protecció diària o durant l’ovulació.  Sent el complement ideal per a la copa menstrual o per als últims dies del període.
Les seves ales permeten un ajustament perfecte a la roba interior gràcies als petits botons de plàstic.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: