Copa MeLuna

Les copes més conegudes al mercat espanyol estan elaborades amb silicona o làtex, MeLuna és una alternativa, igualment sana, higiènica i ecològica però feta de TPE (elastòmer termoplàstic), material desenvolupat per la companyia alemanya Kraiburg GmbH de Waldkraiburg, dissenyat especialment per a productes ultrasensibles. El material és adequat per a l’esterilització, i s’utilitza en clíniques pediàtriques i hospitals.  S’utilitza també per a produir boquilles per als biberons, complint amb les estrictes normes alemanyes per la seguretat en els productes per a nadons.   

Tant el material plàstic com el pigment de color són productes inofensius i aprovats.  Lo únic que pot danyar el material de la MeLuna són els rajos ultravioletes.  Si es guarda correctament després de cada període, no hi haurà cap problema.  No s’ha de deixar mai la MeLuna exposada al sol, ni sotmetre-la a temperatures de més de 140ºC.

La copa MeLuna es produeix completament a Alemanya.   Tot el procés està auditat i documentat, la qualitat està certificada i monitoritzada per la TÜV segons DIN ISO 9001:2000.  El material artificial és processat sense emissions i respectant els recursos energètics.

MeLuna no conté decolorants, desodorants o gels absorbents.

La copa menstrual MeLuna no conté PVC (policlorur de vinil), silicona, làtex o proteïnes, així que no es possible una reacció al·lèrgica.

Disponible en tres tamanys:

Talla S

Diàmetre: 40 mm

Longitud: 40 mm (+6 mm bola)

Capacitat: 10 ml fins als forats, 15 ml fins la vora.

Talla M

Diàmetre: 45 mm

Longitud: 45 mm (+7 mm bola)

Capacitat: 15 ml fins als forats, 21 ml fins la vora.

Talla L

Diàmetre: 45 mm

Longitud: 54 mm (+8 mm bola)

Capacitat: 24ml fins als forats, 32 ml fins la vora.

Quina talla necessito?

Talla S: Dones sense part vaginal i flux lleuger o mig.  Adequada per a adolescents.

Talla M: Dones sense part vaginal i flux mig o abundant.

      També dones amb part vaginal i flux lleuger o mig.

Talla L:  Dones amb part vaginal i flux abundant.

Com s’utilitza la MeLuna?

Abans d’utilitzar la copa per primera vegada, s’ha d’esterilitzar en aigua bullent durant al menys 5 minuts.  Aquest procés s’ha de repetir a l’inici de cada cicle.  Durant la menstruació és suficient netejar-la amb paper higiènic o aigua corrent.  Després de netejar-la es pot utilitzar de nou.

S’ha d’introduir a la vagina doblegada, amb el costat doblegat de cara a dalt.  Es pot fer asseguda, de peu o en la posició que et resulti més còmoda.

La posició òptima es va descobrint amb la pràctica.  Algunes dones prefereixen ubicar la copa més endintre, a prop del coll uterí, i d’altres prefereixen prop de l’entrada de la vagina.  No ha de quedar massa a prop de l’entrada de la vagina ja que podria resultar incòmode.

T’has d’assegurar de que quedi oberta un cop col·locada.  Pots girar-la, o revisar la vora amb un dit per comprovar que està oberta.  En cas de no estar ben oberta podries tenir pèrdues.

Normalment n’hi ha prou amb buidar-la de 2 a 4 vegades al dia, depenent de la quantitat de flux menstrual.  Això varia de dona a dona i

també en funció del dia del cicle.

Els primers cops  és recomanable buidar la copa en intervals de temps semblants al canvi de tampons o compreses higièniques d’un sol ús.  D’aquesta manera, aprendràs quantes vegades et fa falta buidar-la de veritat.  La copa es pot utilitzar durant el dia i també per la nit, però s’ha de deixar col·locada un màxim de 8 a 12 hores.

No és necessari retirar-la per anar al bany.

Sempre s’ha de manipular amb les mans netes.  Per treure-la, relaxa’t i trenca el buit que s’ha format entre la copa i les parets de la vagina.   Pots pinçar la copa per la seva part inferior o introduir el dit fins a aixafar la vora i notar que entra l’aire.  En el moment que es trenca el buit, treu la copa tirant amb fermesa cap a fora.  Durant els primers intents potser necessitis una mica de paciència, amb una mica de pràctica sabràs retirar-la de forma ràpida i sense problemes.

Després de retirar la MeLuna, buida-la i neteja-la amb aigua freda i torna a introduir-la si el període continua.  Si ha finalitzat el cicle, neteja bé la copa per guardar-la fins el proper cicle, pots desinfectar-la amb aigua bullent.  No utilitzis productes de neteja amb olors o químics forts.  Sempre guarda la MeLuna a la seva bosseta de tela, o en un ambient ben ventilat, no la guardis en envasos hermètics.

No s’ha d’utilitzar durant el post-part.

La MeLuna no és un anticonceptiu i no s’ha de portar posada durant el coit.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: