Portanadons

Actualment són molts els portanadons ergonòmics que trobem al mercat, i cada un té les seves característiques, les seves particularitats, que faran que siguin més recomanables per a unes famílies, unes situacions i edat del nadó.  Existeixen gran varietat de marques, aquí teniu una relació d’aquells que hem provat i més ens han agradat:

Fulard elàstic: És el preferit per als pares sense experiència, és fàcil d’ajustar, es pot utilitzar des del primer dia (fins i tot amb nadons prematurs) i permet fet el nus primer i després col·locar-hi el nadó.  Cada fabricant indica un pes màxim recomanat, que sol estar entre els 9 i 12kg.

 • Tula Baby Wrap.
 • Aldoria Bambú Soft.
 • Hoppediz elàstics.

Fulard teixit: És un tros de tela teixida, normalment de 70 cm d’ample i entre dos i set metres de llarg.  Es el portanadons més versàtil degut a la quantitat de posicions que permet (davant, a l’esquena o al maluc) i la varietat de nusos que es poden arribar a utilitzar.  Existeixen gran varietat d’opcions en quant a mida, composició, etc.   Requereix una mica de pràctica per saber ajustar-lo correctament, però un cop superada aquesta fase inicial, comprovareu per què se’l considera un dels millors portanadons ergonòmics.

 • LennyLamb
 • Colimaçon & Cie

Bandolera d’anelles: Es tracta d’un troç de tela llarga (uns dos metres) que té cosides dues anelles en un dels extrems.  El pes recau en una única espatlla i l’esquena.  És el portanadó estrella per aquells pares que acostumen a portar els seus nadons al maluc, molt útil també quan els nostres fills aprenen a caminar i les estones de “puja i baixa” són habituals.

 • Bandoleres d’aigua
 • Bandoleres de teixit de fulard

Motxilla ergonòmica:  És un portanadons pràctic ja que no es requereix pràctica ni tècnica per a col·locar el nadó.  Tot i que trobem al mercat motxilles ergonòmiques amb reductor per a nounats, l’edat ideal per començar-la a fer servir seria a partir dels 6 mesos o quan ja sàpiga seure sol.

 • Emeibaby
 • Tula Baby Carrier Standard
 • Tula Toddler
 • Manduca

Mei Tai: Portanadó d’origen asiàtic format per un rectangle de tela i quatre tires llargues i estretes que ens serviran per lligar-lo. Molt semblant a la motxilla, a diferència d’aquesta el seu sistema de tancament és a través de nusos.

Pouch:  Es tracta d’una peça de tela amb forma de bossa on col·locarem al nadó.  Molt semblant a la bandolera, es recolza en una única espatlla però no disposa d’anelles i és molt fàcil de col·locar.  El podem trobar per talles o bé unitalla per ajustar-se a qualsevol persona que l’hagi de fer servir.

Cada portanadó té els seus avantatges i inconvenients, i els que resulten imprescindibles per a unes famílies són menys còmodes per a d’altres.  Us podeu posar en contacte amb mi, i sense cap compromís us ensenyaré els diferents portanadons, podreu tocar-los i provar-los; podent prendre així una decisió més informada en el moment que decidiu comprar-ne un.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: